Maak een afspraak

call+31 75 - 622 2213

Roetfilter reinigen

Roetfilter reinigen

Wat is het reinigen van een roetfilter?

Een roetfilter reinigen is een belangrijke service voor dieselvoertuigen, waarbij het roetfilter grondig wordt gereinigd om de efficiënte te herstellen. Dit proces omvat het verwijderen van vuil en roet. Door gespecialiseerde reinigingstechnieken toe te passen wordt het filter gerevitaliseerd zonder dat het vervangen hoeft te worden.

Het spoelen van uw roetfilter bij ons autobedrijf gaat verder dan alleen maar het verwijderen van vuil en roet; het zorgt ook voor een verlengde levensduur van het roetfilter zelf en efficiëntere verbranding. Bij Autobedrijf Wouda begrijpen we het belang van naleving van milieunormen. Daarom nemen we extra maatregelen om ervoor te zorgen dat uw roetfilter niet alleen schoon is, maar ook voldoet aan alle geldende regelgeving.

Waarom is het reinigen van een roetfilter belangrijk?

Het reinigen van uw roetfilter gaat verder dan alleen het verwijderen van vuil en roet. Door het roetfilter grondig te reinigen, wordt niet alleen de doorstroming van uitlaatgassen verbeterd, maar ook de levensduur verlengd. Bovendien draagt een efficiënt werkend roetfilter bij aan een efficiëntere verbranding. Bij Autobedrijf Wouda begrijpen we het belang van naleving van milieunormen. Daarom nemen wij extra maatregelen om ervoor te zorgen dat uw roetfilter niet alleen schoon is, maar ook voldoet aan alle geldende regelgevingen.

Maak een afspraak
Roetfilter reinigen - DPF reiniger

Voordelen van DPF reinigen(spoelen)

Betere verbranding na het spoelen: het reinigingsproces verbetert de motor, wat resulteert in een betere werking van het voertuig

Reinigt tot 95% schoon: De DPF reinigingsmachine spoelt het roetfilter tot 95% schoon

Verbeterde motorprestaties: Door een grondige reiniging worden de motorprestaties verbeterd, zoals het accelereren, respons en vermogen

Besparing: Een grondig gereinigd roetfilter optimaliseert het brandstofverbruik, zowel de brandstofkosten als milieueffecten vermindert

Minder schadelijke uitstoot: Door het roetfilter te reinigen, wordt de schadelijke uitstoot verminderd en voldoet uw voertuig weer aan de geldende emissie-eisen

Waarom kiezen voor Autobedrijf Wouda Assendelft?

Bij Wouda Assendelft kunt u terecht voor het reinigen van het roetfilter van uw voertuig bij jou in de buurt. Bij ons kunt u terecht met uw personenauto, bedrijfswagen, aanhangwagens en speciale voertuigen. Klaar terwijl u wacht en zonder reparatieverplichtingen, uiteraard onder het genot van een kop koffie. Bij Wouda Assendelft gaan veiligheid en kwaliteit voor een scherpe prijs hand in hand.

Hoe werkt het?

  1. Maak een afspraak – U kunt via onze website eenvoudig een afspraak plannen op een tijdstip wat u uitkomt. Ook kunt u via onze mail of telefonisch in contact met ons komen.

 

  1. Dag van onderhoud– Breng uw voertuig naar onze locatie. Onze keurmeesters voeren een grondige inspectie op uw voertuig op het gebied van verkeersveiligheid, milieuprestaties en technische staat.

 

  1. Rapportage – Na afloop van de keuring ontvangt u een gedetailleerd rapport met de resultaten.

 

  1. Reparaties (indien nodig) – Indien er reparaties nodig zijn aan uw voertuig bespreken wij dit met u vooraf. Vervolgens voeren wij de benodigde werkzaamheden uit.

Roetfilter laten reinigen in de buurt

Bij Wouda Assendelft begrijpen we dat uw tijd kostbaar is. Daarom bieden wij een snelle en efficiënte roetfilter reiniging, uitgevoerd door ons ervaren team van technici. Maak vandaag nog een afspraak en geniet optimale motorprestaties

 

Wacht niet tot kleine problemen grote worden. Kies voor preventief onderhoud en vertrouw op Wouda Assendelft om uw voertuig in topconditie te houden. Neem contact met ons op om een afspraak te maken of voor meer informatie over diensten.

Veelgestelde vragen

Tekenen dat uw roetfilter aandacht nodigt heeft:

Verlies van motorvermogen: Wanneer u merkt dat het voertuig moeite krijgt om snelheid te behouden of minder krachtig lijkt, kan dit duiden op een verstopt roetfilter.

Waarschuwingslampjes op het dashboard: Wanneer het lampje van het roetfilter op het dashboard gaat branden is dit een teken dat het roetfilter aandacht vereist.

Ratelende geluiden uit de uitlaat: Een verstopt roetfilter kan leiden tot een belemmerde uitlaatstroom, wat als resulteert in ratelende geluiden of sissen.

Maak een afspraak voor een van onze services!

Klik hier