Maak een afspraak

call+31 75 - 622 2213

APK-keuring

APK-keuring

Wat is een APK-keuring?

Een Algemene Periodieke Keuring (APK) is een wettelijk verplichte keuring voor motorvoertuigen in Nederland. U bent zelf verantwoordelijk voor het laten uitvoeren van een APK-keuring De APK eisen zijn: het waarborgen van de veiligheid in het verkeer en het beschermen van het milieu.

Waarom is APK-keuring belangrijk?

Een regelmatige APK-keuring is essentieel voor de veiligheid en betrouwbaarheid van uw voertuig. Ons ervaren team van monteurs staat klaar om uw auto te inspecteren en ervoor te zorgen dat deze voldoet aan de wettelijke veiligheids- en milieunormen. Door regelmatige keuringen te laten uitvoeren, voorkomt u niet alleen ongemak, maar zorgt u er ook voor dat uw auto veilig en betrouwbaar blijft.

Gedurende de APK-keuring, ook wel APK-check genoemd, wordt een voertuig gecontroleerd of het voldoet aan de wettelijke vereisten met betrekking tot de technische staat en milieuprestaties. De keuring moet regelmatig worden uitgevoerd, de frequentie van een APK-keuring is afhankelijk van de leeftijd van een voertuig.

Als u uw APK verlopen, riskeert u een boete. Dan krijgt u twee maanden na afloop van de uiterlijke keuringsdatum een boete van het Centraal Justitieel incassobureau. Deze boete bedraagt €169,-. Daarnaast loopt u het risico om een boete op te lopen wanneer u wordt aangesproken door de politie.

Maak een afspraak!
APK onderhoud - Motorrevisie - Autoreparateur doet auto diagnostiek

Waarom kiezen voor onze APK-service?

Wij beschikken over deskundige keurmeesters: Ons team bestaat uit erkende en ervaren keurmeesters. Zij zijn toegewijd aan het waarborgen van de veiligheid en betrouwbaarheid van uw voertuig. Er wordt tijd en geïnvesteerd om ieder aspect van de keuring zorgvuldig te controleren. Daarnaast kunt u terecht bij ons team voor al uw vragen.

Efficiënte service: Wij begrijpen dat jouw tijd waardevol is. Daarom streven wij ernaar om de APK-keuring zo efficiënt mogelijk uit te voeren zonder problemen. Kies een tijdstip wanneer het u uitkomt en wij zorgen voor de rest.

Transparantie: Bij Wouda Assendelft geloven wij in transparantie. Na de keuring ontvang je een gedetailleerd rapport met de resultaten en bevindingen. Mochten er reparaties nodig zijn communiceren wij altijd vooraf en bieden wij een helder inzicht in de mogelijkheden en kosten.

Ook voor een APK-keuring bij een nieuwe auto of een 1e APK-keuring kunt u bij ons terecht.

Waarom kiezen voor Autogarage Wouda Assendelft?

Bij Wouda Assendelft kunt u terecht voor een APK-keuring bij jou in de buurt. Bij ons kunt u terecht met uw personenauto, bedrijfswagen, aanhangwagens en speciale voertuigen. Klaar terwijl u wacht en zonder reparatieverplichtingen, uiteraard onder het genot van een kop koffie. Bij Wouda Assendelft gaan veiligheid en kwaliteit voor een scherpe prijs hand in hand.

Maak een afspraak!

Hoe werkt het?

  1. Maak een afspraak – U kunt via onze website eenvoudig een afspraak plannen op een tijdstip wat u uitkomt. Ook kunt u via onze mail of telefonisch in contact met ons komen.

 

  1. Dag van de keuring – Breng uw voertuig naar onze locatie. Onze keurmeesters voeren een grondige inspectie op uw voertuig op het gebied van verkeersveiligheid, milieuprestaties en technische staat.

 

  1. Rapportage – Na afloop van de keuring ontvangt u een gedetailleerd rapport met de resultaten. Bij goedkeuring ontvangt u tevens ook nog een keuringssticker.

 

  1. Reparaties (indien nodig) – Indien er reparaties nodig zijn aan uw voertuig bespreken wij dit met u vooraf. Vervolgens voeren wij de benodigde werkzaamheden uit.

APK-keuring in de buurt

Bij Wouda Assendelft begrijpen we dat uw tijd kostbaar is. Daarom bieden wij snelle en efficiënte APK-keuringen, uitgevoerd door ons ervaren team van technici. Maak vandaag nog een afspraak en ervaar zelf de voordelen van een veilige en betrouwbare auto.

 

Wacht niet tot kleine problemen groot worden. Kies voor regelmatige APK-keuringen en vertrouw op Wouda Assendelft om uw voertuig in topconditie te houden. Neem contact met ons op om een afspraak te maken of voor meer informatie over onze diensten.

Maak een afspraak!

Veelgestelde vragen

Nieuwe benzineauto – na 4 jaar

Benzineauto na de eerste keuring – om de 2 jaar

Na 8 jaar: ieder jaar

 

Nieuwe dieselauto of op gas– na 3 jaar

Dieselauto of op gas na de eerste keuring – ieder jaar

 

Nieuwe elektrische auto – na 4 jaar

Elektrische auto na de eerste keuring – om de 2 jaar

Na 8 jaar: ieder jaar

 

Is uw voertuig al eerder gekeurd? Dan kunt u er van uitgaan van de datum op het laatste keuringsrapport. Let op: dit is een APK-vervaldatum; voor de uiterlijke vervaldatum moet een nieuwe keuring zijn uitgevoerd.

Gemiddeld een half uur tot een uur.

Alleen uw auto, voorzien van het chassisnummer op uw kentekenplaat.

Maak een afspraak voor een van onze services!

Klik hier