Verstuivers testen

Het testen van diesel verstuivers kan u veel geld besparen. Met onze computer gestuurde Carbon-Zapp Diesel Tech CRU.2 kunnen wij onder alle denkbare omstandigheden een verstuiver testen. Deze tester beschikt over voorgeprogrammeerde testprogramma’s welke regelmatig geüpdatet worden.  

Bij Wouda Assendelft testen we een verstuiver en maken we van de resultaten een uitdraai. Ook testen wij specifiek, zowel druk (tot 2200 bar), aanstuurtijden, multishot, 9 inspuitingen als frequentie. Doet een probleem zich onder specifieke omstandigheden voor, dan is het mogelijk deze na te bootsen in het testprogramma.  

Het natuurlijk mogelijk om bij klachten alle verstuivers te vervangen. Maar dit is erg kostbaar, terwijl het testen van verstuivers een betere diagnose oplevert en ook nog eens financieel voordeliger is. 

In sommige gevallen lost een (deel)revisie van een verstuiver het probleem al op. De inspuithoeveelheid van een verstuiver moet namelijk binnen bepaalde grenzen vallen. Wanneer alle verstuivers binnen deze grenzen vallen kan de regeleenheid de onderlinge verschillen corrigeren. Heeft de auto echter een bepaald aantal kilometers achter  de rug, dan kun je er altijd voor kiezen de verstuivers allemaal te laten reviseren of zogenaamde ruil verstuivers te plaatsen.